Bij schade begeleiding van A tot Z VBA Sint Odiliënberg en Roermond

Een aanrijding met je auto zit in een klein hoekje!

KLABAM! “Shit, nee. Verdorie. Kan die niet beter uit z’n doppen kijken?!” Het gebeurt de beste. Een aanrijding. Gelukkig met alleen maar blikschade deze keer. Op zich geen enkel probleem als je goed verzekerd bent. Maar wat als je alleen een WA-dekking hebt, de tegenpartij (gedeeltelijk) schuld is en in het ergste geval het een buitenlandse tegenpartij betreft? Dan ben je heel blij dat je bij VBA een PLUS servicepakket heb afgesloten. Wat houdt dat in een PLUS servicepakket? Dan gaat een van de schade-experts Daniëlle of Sandrina van VBA alles in het werk stellen om de schade te verhalen. En dat is nog niet zo eenvoudig. Lees je mee?

“Mijn auto, een Peugeot 205 is al een aantal jaren oud, maar hij doet het nog perfect. Ik ben er daarom zeer aan gehecht. Logisch. En als het even kan, wil ik aan zijn levensduur nog wat jaartjes vastplakken. Maar nu heb ik dus zo’n onoplettende Oosterbuur in de flank van mijn vierwieler gehad. Verder niets aan de hand, puur blikschade. Opluchting alom. Maar mijn geliefde karretje moet wel opgeknapt worden. En ik heb dus alleen maar WA, want casco en extra casco is voor mijn autootje te duur. Het zou fijn zijn als ik niet mijn spaargeld hierin hoef te steken…

Gelukkig ben ik afgelopen jaar – na aandringen van mijn kinderen – overgestapt naar VBA in Sint Odiliënberg. Mijn vorige verzekeraar Centraal Beheer was op zich prima, maar in geval van schade moest ik alles zelf uitzoeken en regelen. Dat is geen doen meer. Dus dat is een geluk voor me dat mijn zoons en dochter zo volhardend waren. Een bedankje is wel op z’n plaats.

Bij VBA kon ik kiezen uit 3 servicepakketten. Ik heb voor volledige zekerheid gekozen: wel zo prettig. En nu dus dubbelfijn, want Daniëlle ging echt voor me aan de bak. En ze moet een hele procedure doorlopen. Petje af voor haar. Het heeft 3 maanden geduurd, maar ik heb mijn Peugeot weer kunnen laten oplappen. Eind goed, al goed.”

We zetten het even op een rijtje hoe het in zijn werk ging:

  • Opvragen wie de verzekeraar is van de tegenpartij bij het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars. Na een week kreeg Daniëlle uitsluitsel.
  • Via de Nederlandse vertegenwoordiger van de verzekeraar stelde Daniëlle de verzekeraar aansprakelijk voor de schade aan de auto van de klant.
  • Na de ontvangstbevestiging startte het proces van beoordelen van aansprakelijkheid.
  • De klant vroeg zich in de tussentijd af of hij zijn auto al mocht laten maken. Dit kon, maar dan moest hij zelf de kosten voorschieten. Daniëlle adviseerde hem af te wachten of hij ook wel echt de kosten voor het herstellen van de schade betaald zou krijgen door de verzekeraar van de tegenpartij.
  • De klant kon wel alvast een kostenindicatie opvragen bij zijn garage.
  • Daniëlle hield de stand van de zaken in de gaten en kreeg een maand na de melding een bericht dat de verzekeraar van de tegenpartij contact opnam met de klant voor een schade-expertise. Hiermee wordt vastgesteld wat de oorzaak en de omvang van de schade is en uiteindelijk de kosten voor het herstel.
  • Na een schadedoorlooptijd van ongeveer 3 maanden kreeg onze klant het schadebedrag uitgekeerd. Case closed.

 

Wil jij ook dat iemand voor jou het werk uit handen neemt bij (een complexe) schade? Neem dan contact op met VBA

Deze blog is een voorbeeld en is voortgekomen uit onze eigen ervaringen met een schadegeval vergelijkbaar met bovenstaande. Vanzelfsprekend heeft de klant de blog niet zelf geschreven.