De beste zakelijke apps

Een contract ondertekenen, afspraken plannen of het plaatsen van een post op social media. Het zakelijk verkeer raast tegenwoordig meer en meer over de digitale snelweg. Snelheid en gemak zijn de codewoorden. Deze slimme apps maken het leven van een ondernemer eenvoudiger.

Waar zou je tegenwoordig zijn zonder een smartphone, computer of tablet. Nergens toch? Een factuur, offerte of projectplan is binnen een paar seconden bij je zakenrelatie. Handig, het bespaart tijd én papier. Om je zakelijk leven te structureren zijn er slimme apps ontwikkeld. We zetten een aantal apps op een rij.

Evernote
Evernote is je reizende schrijfblok, maar dan in een digitale versie. Bij veel ondernemers staat Evernote al bij de favorieten. Al je aantekeningen worden meteen opgeslagen in de Cloud. Evernote is dus de plek voor je kattenbelletjes, ideeën, hersenspinsels en to-do-lijstjes.

De aantekeningen op je smartphone worden automatisch ook gedeeld met je computer. Evernote is geschikt voor alle soorten documenten, maar ook voor foto’s en grotere bestanden zijn er handige toepassingen. Iets kwijt of niet mogen vergeten? Kijk dan in Evernote. Ga naar app..

Trello
Het leiden van een belangrijk project wordt met de Trello-app een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Deze app is zowel voor smartphone als desktop geschikt. In deze app is het mogelijk om verschillende opties aan te maken, zoals: to-do, mee bezig en afgewerkt. Trello is vooral gemakkelijk als je meerdere projecten naast elkaar hebt lopen. Alle informatie staat op één plek. Verschillende projecten tegelijkertijd tot een goed einde brengen wordt hiermee een stuk eenvoudiger. Ga naar app..

Buffer
In 2021 kan geen enkel bedrijf nog zonder Facebook, Instagram of LinkedIn. Het onderhouden en updaten van de verschillende platformen op social media nemen veel tijd in beslag. Met de app Buffer doe je dat in een handomdraai. Het plaatsen en inplannen van de posts op Instagram, Facebook of Linkedin gaat met de app automatisch. De inhoud van de posts moet je nog wel zelf maken, maar daar ligt ook een mooie creatieve uitdaging. Ga naar app..

Genius Scan
Met het gebruik van Genius Scan bespaar je veel tijd. De app digitaliseert documenten, brieven, artikelen of bonnetjes door er een foto van te maken. De app zet de foto’s meteen om in pdf-formaat. Geen gesjouw meer met stapels documenten of kwijtgeraakte bonnetjes. Je hebt bovendien alle belangrijke documenten binnen handbereik en deelt deze eenvoudig met je zakenrelaties of medewerkers. Ga naar app..

DocuSign
Het ondertekenen van documenten of het vragen van een handtekening aan een zakenrelatie wordt steeds gemakkelijker. De app DocuSign is een snelle en veilige manier om bestanden te ondertekenen. Het gaat in een paar stappen: importeren, ondertekenen, opslaan en retour sturen. Je kunt je zakenrelaties snel om een handtekening voor een offerte of opdracht vragen. Ga naar app..