60 jaar VBA | “Cheque voor kinderboerderij St.-Odiliënberg”

De kinderboerderij ‘t Brombömke aan ‘t Zitterd in Sint Odiliënberg is sinds gisteren 4300 gulden rijker. Voorzitter Hein Greve van de Stichting Kinderboerderij kreeg namelijk een cheque overhandig door Harrie van Birgelen van assurantiekantoor Van Birgelen/NMS Bank in Sint Odiliënberg. Van Birgelen draagt de kinderboerderij al langer een warm hart toe.

Vorige maand werd het kantoor van Van Birgelen aan de Hoofdstraat heropend. Van Birgelen vroeg de mensen die iets wilden geven, dit te doen door middel van een envelop met inhoud die ten goede zou komen aan kinderboerderij ‘t Brombömke. Dat leverde een bedrag van 4300 gulden op. De kinderboerderij kan het geld heel goed gebruiken.

Greve meldt dat de kinderboerderij de afrastering aan de binnenzijde wil laten vernieuwen en dat er een talud moet komen waar de geiten op kunnen klauteren. Verder zou het geld gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het kopen van kunstmest en eigenlijk is de volière aan vervanging toe. De kinderboerderij herbergt een pony, geiten, herten, eenden, kippen, konijnen en in de volière onder meer kanaries en parkieten. En één dier zal gisteren ongetwijfeld heel trots zijn geweest vanwege de financiële verrassing en zal beslist de veren extra ver uitgewaaierd hebben. Dat kan er natuurlijk maar één zijn…. *Bron ?? 7 december 1991

6 juli 2022 | Op de dag van vandaag is de kinderboerderij verouderd..

..en kan deze niet meer blijven bestaan op de huidige plek. Om deze ontmoetingsplek in stand te houden is het vernieuwen van de kinderboerderij dringend nodig en jij kunt vandaag nog helpen! Lees hier meer over de crowdfunding en doe een donatie; alle kleine beetjes helpen. 

Namens de kinderboerderij alvast heel erg bedankt voor je steun!