Lening afsluiten

Lening afsluiten

Home » financiën » lenen

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een lening. Heb je de aankoop meteen nodig of kun je er eerst voor sparen? Hoeveel kun je lenen en hoeveel rente ga je betalen? Een lening afsluiten is niet eenvoudig en dit hoef je niet alleen te doen. Wij hebben de kennis in huis om je een zo passend mogelijk advies te geven. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Naast de bekende Persoonlijke lening en het Doorlopend krediet hebben we ook leenvormen zoals de Restschuldfinanciering en Beter Wonen Financiering. Door de verschillende leenvormen hebben we voor ieder bestedingsdoel een passende oplossing. Mocht je elders lening(en) hebben lopen kunnen we nagaan of je deze tegen een voordeligere rente en voorwaarden kunt oversluiten. Hoe fijn zou het zijn als je zónder extra kosten kunt besparen op je maandlasten?

Lening afsluiten Roermond

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarvan je kosteloos mag opnemen en aflossen wanneer je wilt, uiteraard tot een vooraf bepaalde limiet. Je betaalt rente en aflossing over het bedrag dat open staat. Een doorlopend krediet is geschikt als je niet precies weet wanneer je extra geld nodig hebt en voor hoelang. De flexibiliteit van een doorlopend krediet kan een nadeel zijn. Doordat je ten alle tijden kunt blijven opnemen, is er geen vooraf afgesproken looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de kosten. Door de flexibiliteit van deze lening is het nuttig als je in het bezit bent van een portie discipline; tenslotte wil je niet dat de lening oneindig lang blijft doorlopen.

Persoonlijke lening afsluiten?

Een persoonlijke lening is minder flexibel dan een doorlopend krediet. Je leent een vast bedrag met een vaste rente en looptijd. Wil je tijdens de looptijd weer geld opnemen? Dan kan dit niet. Bedragen die je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen. Extra aflossen kan wel en is kosteloos.

Als je kiest voor een persoonlijke lening, dan kies je voor een vaste rente. Deze rente blijft gedurende de hele looptijd gelijk. Je weet van tevoren dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. Verkies je zekerheid boven verrassingen en heb je eenmalig extra geld nodig? Grote kans dat deze leenvorm het beste bij je past.

“Wil je meer info over een lening afsluiten?
Ik geef je graag advies”

Gerrie Gurney-Wilms Backoffice Hypotheken

Gerrie Gurney – Wilms

Backoffice Hypotheken

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!