Lijfrente sparen

Lijfrente sparen

Home » financiën » sparen » lijfrente sparen

Sparen voor mijn pensioen
met lijfrente sparen

Wanneer je werkgever een pensioenregeling heeft, bouw je pensioen op over je salaris. Daarnaast bouw je ieder jaar dat je in Nederland woont of werkt 2% AOW op. AOW is het basispensioen dat je uiteindelijk ontvangt van de Nederlandse overheid. ‘Waarom moet ik dan nog sparen voor mijn pensioen?’ Het zou zomaar kunnen dat de pensioenuitkering die je krijgt niet overeen komt met wat je in gedachte hebt.

Om teleurstellingen te voorkomen is het nooit te vroeg om te kijken hoe je er voor staat. Met behulp van het pensioenoverzicht kunnen wij bepalen of sparen voor je pensioen (ook wel lijfrente sparen genoemd) interessant is. Wij hebben verschillende mogelijkheden jouw lijfrente spaarrekening onder te brengen. Om je een beeld te geven hoe lijfrente sparen werkt nemen we als voorbeeld Aanvullend Pensioen Sparen van Regiobank.

Sparen voor je pensioen met lijfrentesparen bij Regiobank Roermond

Aanvullend Pensioen sparen

Dit is een geblokkeerde spaarrekening met een variabele of vaste rente, dit kun je zelf kiezen. Afhankelijk van je jaarruimte en reserveringsruimte kun je op deze spaarrekening fiscaal voordelig sparen voor je pensioen. Dit betekent dat je over het gespaarde bedrag op deze rekening geen inkomstenbelasting betaald. Pas als je jouw geld na de looptijd laat uitkeren, betaal je loonheffingen over die uitkeringen. Omdat je vanaf je AOW-leeftijd minder premies volksverzekeringen verschuldigd bent, betaal je mogelijk minder loonheffingen.

Aanvullend Pensioen uitkeren

Komt het moment dat je het lijfrente bedrag wilt laten uitkeren? Dan kunnen we dit spaarbedrag storten in de zogenaamde Aanvullend Pensioen uitkeringsrekening van Regiobank. Dit kan ook wanneer het lijfrentebedrag elders is opgebouwd. Deze uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een vaste rente die er voor zorgt dat je iedere maand een uitkering ontvangt. Je bepaalt zelf het moment waarop de uitkering begint. Uiterlijk in het 5e jaar nadat je voor het eerst AOW krijgt, moet je het opgebouwde spaarbedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct.

Lijfrente pensioen sparen is maatwerk; jouw situatie is anders dan die van de buurman. Bovendien zijn er fiscale regels verbonden aan het sparen en uitkeren van een lijfrente. Daarom is het raadzaam je goed te laten adviseren voordat je een lijfrente spaarrekening opent. Wij hebben de vakkennis in huis om je een goed advies te geven en staan altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

“Ik bekijk graag of lijfrente sparen
de beste oplossing is voor jou”

Petri de Rechter adviseur Verzekeringen en Vermogen

Petri de Rechter

Adviseur Verzekeringen en Vermogen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!