eerste huis kopen

eerste huis kopen

Home » hypotheken » eerste huis kopen

Hypotheekadvies voor starters in 7 stappen

Een huis kopen is één groot avontuur, helemaal als je starter bent! Bijna alles is nieuw dus je zult veel vragen hebben. ‘Welke hypotheekvormen zijn er en wat is er mogelijk voor mij?’ We kunnen ons voorstellen dat zoeken naar een passende hypotheek niet je allerleukste bezigheid is. Daarom zijn wij er voor je. Wil je persoonlijke en deskundige begeleiding? Mét zekerheid dat je de juiste hypotheek kiest? Stop dan met zoeken. Wij zijn onafhankelijk hypotheekadviseur met de diploma’s en ervaring in huis. Wij focussen ons op je hypotheek zodat  jij je vooral bezig kan houden met de leuke bijkomstigheden van een eerste huis kopen.

Benieuwd hoe zo’n VBA hypotheekadvies er uit ziet? Hier beneden vind je ons stappenplan van kennismaking tot notaris. Nóg beter: loop bij ons binnen op kantoor, dan starten we meteen bij stap 1!

 

  1. Kennismaking
  2. Inventarisatie
  3. Hypotheekadvies
  4. Hypotheekofferte
  5. Hypotheekaanvraag
  6. Notaris
  7. Toekomst
Persoonlijk hypotheekadvies starters

STAP 1 Kennismaking

Bij je thuis aan de keukentafel, bij ons op kantoor in Sint Odiliënberg of Roermond. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en we kunnen ons voorstellen dat jij ook wilt weten wie wij zijn. Een goede klik zorgt voor vertrouwen en zekerheid. Prettig als jij je financiële zaken uit handen geeft. Natuurlijk wil je ook graag weten wat je mogelijkheden zijn. Dus heb je tijdens de kennismaking je salarisstrook bij de hand? Dan kunnen we tevens een indicatie geven van je maximale hypotheek met de bijbehorende maandlasten.


Wist je dat..

wij samenwerken met méér dan 20 verschillende hypotheekverstrekkers?

STAP 2 Inventarisatie

Heb je een woning gevonden en mogen wij aan de slag gaan? Dan brengen wij je huidige en toekomstige financiële situatie in kaart. We bespreken je specifieke wensen, de hypotheekvormen die hierop aansluiten en welke hypotheekverstrekkers interessant voor je zijn. We berekenen je maandbedrag en geven inzicht in de risico’s met de daarbij behorende oplossingen. Hierbij moet je denken aan minder leuke zaken zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Begeleiding en ondersteuning met behulp door backoffice hypotheken

STAP 3 Hypotheekadvies

Als we de puzzelstukjes van de inventarisatie in elkaar schuiven ontstaat je hypotheekadvies op maat, ook wel je persoonlijk financieel plan genoemd. Samen nemen we dit financieel plan met je door. Tevens kies je in deze fase met welke notaris je wilt samenwerken. Is alles duidelijk en akkoord? Dan vragen wij de hypotheekofferte bij de hypotheekverstrekker aan.

STAP 4 Hyotheekofferte

De hypotheekofferte is binnen! Hierin staan de afspraken over o.a. de hypotheekvorm, hypotheekrente, hypotheekbedrag, jouw maandbedrag en rentevaste periode. In een persoonlijk gesprek nemen we deze offerte aandachtig met je door. Akkoord en getekend? Dan sturen wij deze door naar de hypotheekverstrekker.

Wist je dat..

van stap 3 tot stap 6 de gemiddelde doorlooptijd 6 weken is?

Hypotheekofferte akkoord

STAP 5 Hypotheekaanvraag

Tijdens deze stap gebeurt er veel. Verzamelen en beoordelen van stukken, eventuele taxatie, het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering en ga zo maar door. We houden je uiteraard op de hoogte over de voortgang van je hypotheekaanvraag. Zodra de hypotheekverstrekker de aanvraag akkoord bevonden heeft, kun je een afspraak maken met de notaris die jij hebt gekozen.

STAP 6 Notaris

Afspraak gemaakt? Dan zullen wij de laatste zaken met je doornemen.  Als er geen bijzonderheden zijn ga je op de afgesproken datum tekenen bij de notaris en krijg je de sleutel van de verkoper. Je bent nu eigenaar van je eerste eigen huis. GEFELICITEERD!

Hypotheekadvies ook in de toekomst

STAP 7 Toekomst

Na de verbouwing of het nodige likje verf kun je gaan genieten van wonen in je eigen huis. Verdwijnen wij dan helemaal uit beeld? Zeker niet! Voor vragen over je hypotheek en de daarbij behorende producten kun je altijd bij ons terecht. Ga je in de toekomst verbouwen, verhuizen of vinden er andere veranderingen binnen het gezin plaats? Dan kunnen wij je hier wederom in begeleiden en adviseren. Wij weten hoe jouw huidige hypotheek en situatie eruit ziet, zo kunnen we snel zaken voor je oppakken. Ons hypotheekadvies reikt verder dan alleen het afsluiten van een hypotheek. Wij zijn er voor je op de momenten dat je ons nodig hebt.

 

Wist je dat..
wij je ook kunnen helpen met je verzekeringen en bankzaken?

“Wil je weten wat je maximale hypotheek is?
Bel mij of stuur een bericht”

Raymond Naedenoen EFA Hypotheek en Financieel adviseur

Raymond Naedenoen

EFA Hypotheek en Financieel adviseur

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!