Hypotheek voor starters

Hypotheek voor starters

Home » hypotheken » eerste huis kopen » startershypotheek

Startershypotheek

De naam zegt het al: dit is een hypotheek afgestemd op de specifieke wensen van de starter. Je bent een starter als je voor het eerst een huis wilt kopen. Tijdens de zoektocht naar een passende startershypotheek houden we rekening met je huidige financiële situatie, je toekomstplannen en onverwachte gebeurtenissen zoals werkloosheid en overlijden

Een startershypotheek met NHG zorgt bijvoorbeeld voor een extra vangnet als je door werkloosheid of overlijden de hypotheek niet meer kan betalen. En zo zijn er nog meer oplossingen en combinaties mogelijk waardoor we altijd een passende startershypotheek kunnen samenstellen. Wist je trouwens dat een startershypotheek uit meerdere delen kan bestaan?

Hypotheekadvies startershypotheek Roermond

Familiehypotheek

Is er iemand in je familie met een ‘overschot’ aan spaargeld op de bank? Dan kan het een goed idee zijn om een familiehypotheek af te sluiten. Je kunt er voor kiezen al het benodigde geld te lenen via een familielid. Of je leent een deel van de benodigde hypotheek bij een familielid en sluit voor het overige geld via ons een hypotheek af. Stel dat je ouders je een familiehypotheek verstrekken. Als de familiehypotheek voldoet aan bepaalde regels, dan is de rente die je betaalt aftrekbaar van de belasting. Daarnaast ontvangen je ouders de hypotheekrente van jou, die in de meeste gevallen hoger is dan de spaarrente. Een familiehypotheek kan dus niet alleen voor jou interessant zijn maar ook voor het familielid die jou het geld leent!

 

De belangrijkste voorwaarden voor recht op hypotheekrenteaftrek:

  • De (familie)hypotheek wordt schriftelijk vastgelegd
  • Je lost de hypotheek in maximaal 30 jaar af
  • Je lost de hypotheek (minimaal) annuïtair af
  • Je betaalt hypotheekrente
  • Je vermeldt de hypotheek elk jaar bij de Belastingdienst

Starterslening

Je hebt serieuze interesse in een huis maar na een berekening kom je tot de ontdekking dat je inkomen net wat te laag is voor de hypotheek. Balen! Of toch niet? Een starterslening kan in dit geval uitkomst bieden. Met een starterslening overbrug je het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen. Stel dat het huis €150.000 kost maar op je inkomen kun je een maximale hypotheek krijgen van €135.000. Dat betekent dat je voor de €15.000 euro die je te kort komt een starterslening kunt afsluiten. Over deze €15.000 betaal je de eerste 3 jaar geen rente of aflossing. Startersleningen worden aangeboden door de gemeente in samenwerking met SVn. Ben je nieuwsgierig of jouw gemeente ook een subsidiepotje voor startersleningen heeft? Check het hier of neem contact met ons op!

“Ik ga graag voor jou op zoek
naar een passende startershypotheek”

Raymond Naedenoen EFA Hypotheek en Financieel adviseur

Raymond Naedenoen

EFA Hypotheek en Financieel adviseur

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!