restschuld of overwaarde

restschuld of overwaarde

Home » hypotheken » ander huis kopen » restschuld of overwaarde

Huis verkopen met restschuld of overwaarde

Als je van plan bent om je woning te verkopen is vaak de eerste vraag; ‘Wat is mijn woning waard?’ Alles begint met een goed advies en begeleiding. Een reële vraagprijs helpt bij het snel verkopen van je huis. Denk na over verschillende financiële situaties die kunnen ontstaan bij het verkopen van je woning. Krijg je te maken met overwaarde of blijf je achter met een restschuld? Als je voorbereid bent houd je vervelende verrassingen buiten de deur.

En kun je op het moment suprême de juiste keuze maken. Hier beneden geven we meer uitleg over wat er mogelijk is met overwaarde of restschuld na verkoop woning.

 

Wil je dieper ingaan op je persoonlijke situatie? Dan horen wij heel graag jouw verhaal, geef ons een belletje!

huis verkopen met restschuld

Huis verkopen met restschuld

Als de hypotheekschuld op je huis hoger is dan de waarde van het huis, dan staat je huis ‘onder water’. Je krijgt dan te maken met een restschuld na verkoop van de woning. Verwacht je dat je bij verkoop een restschuld overhoudt? Neem contact met ons op voordat je start met de verkoopprocedure. Dan kunnen we samen bespreken hoe je de eventuele restschuld gaat afbetalen of (mee)financieren. Een restschuldfinanciering, ook wel restschuld hypotheek genoemd, zou een oplossing kunnen zijn. Je huis verkopen met een restschuld hoeft geen probleem te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden.

Huis verkopen met overwaarde

Als je na de verkoop van je huis en het inlossen van je hypotheek nog geld overhoudt, heb je te maken met overwaarde. Koop je een andere woning, dan krijg je te maken met de bijleenregeling. Dit heeft altijd invloed op je hypotheekrenteaftrek. Daarnaast krijg je te maken met belastingregels voor het gebruik van deze overwaarde. Meestal is de beste keuze de overwaarde te gebruiken voor de aankoop van je nieuwe huis. Gebruik je de overwaarde (gedeeltelijk) voor het kopen van bijvoorbeeld een nieuwe auto, dan heb je over dat deel in je hypotheek géén recht op renteaftrek.

Wil je de overwaarde wél gebruiken voor het kopen van je nieuwe huis maar heb je het oude huis nog niet verkocht? Als je onvoldoende eigen geld hebt, kun je gebruik maken van een overbruggingskrediet. Na verkoop van je oude woning kun je dit krediet inlossen.

 

Wil je meer weten over het opnemen van overwaarde zónder je huis te verkopen? Klik dan op de button!

“Een goed advies begint bij een kop koffie.
Bel mij voor een vrijblijvende afspraak”

Jos Ritzen EFA Hypotheek en Financieel adviseur

Jos Ritzen

EFA Hypotheek en Financieel adviseur
makelaar bij Ritzen Makelaardij

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!