Le Carrefour Preuf & Proost | Corona – Preuf Toes

En daar komt dan het bericht dat je over een half uur moet sluiten. Ineens… Je ziet het wel aankomen maar als dan de woorden worden uitgesproken dan denk je toch. Shit, hoe gaan we dit redden. Lars zat op dat moment in Botswana en was op weg terug. Toen Laura hem belde met het nieuws snapte hij er niks van. Lars was net 2 weken weggeweest voor een Ranger cursus in de Bush en net in die 2 weken was het Corona virus in een sneltempo naar Nederland gekomen. In Nederland zaten we er al wat langer in dus we zagen het aankomen.

Preuf Toes was al een tijd een gedachte van ons. Het idee lag er al maar zouden het na de zomer gaan uitrollen. Eerst de zomer overleven en dan weer met nieuwe plannen komen. Daar was geen tijd voor. Thuis niks gaan zitten doen, daar hebben we nooit een seconde over nagedacht. We waren het dan ook snel eens dat we met Preuf toes de gasten thuis van onze specialiteiten gingen laten genieten. 3 dagen om alles voor te bereiden. Disposables kopen, menukaart maken, systeem hoe we het gingen plannen. Noem maar op. Wat een uitdaging. Maar… Gelukt! Met ons vaste team samen gezeten en ze zagen het allemaal zitten. We gaan deze Corona tijd overwinnen. Dat het niet maar 3 weken ging duren, dat hadden we wel al gedacht. Dus schouders eronder en doorpakken.

De eerste donderdag, wow! Wat een bestellingen. Geweldig. Wat voelden we ons gesteund door alles gasten. Zo lief dat iedereen aan ons dacht.

Na het eerste weekend hadden we in de gaten… OK. Dit is echt een hele andere tak van sport. Alles moet op een precies tijdstip en je moet in 2 uur tijd iedereen van hun bestelling voorzien waar je de hele dag mee bezig bent om dit voor te bereiden. Normaal doe je dit door de hele dag heen.

En toen… 9 weken later het bericht dat je weer open mag. Wel met hele duidelijke restricties maar we mochten open. Alweer stonden we voor een nieuwe uitdaging. Alles goed doorgelezen, wel 10x veranderde de regels, weer aanpassen, alles uitdenken, daarna uitvoeren, personeel instrueren en toen was het 1 juni. Wat waren we zenuwachtig. De dag vloog voorbij en we hadden hem overleefd. Nu is het 12 juni en eigenlijk weten we alweer niet beter dan hoe het nu gaat.

We hebben veel geleerd uit de Corona tijd. Dat we een fantastisch team hebben. Iedereen begrip heeft voor onze situatie, we fantastisch lieve gasten hebben en Preuf Toes gewoon blijft bestaan.

Lars & Laura
Le Carrefour Preuf & Proost