Whatsapp for business

Nieuwe toepassingen Whatsapp op komst

Waar zouden we zijn zonder Whatsapp? Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 12,5 miljoen gebruikers van het chatprogramma, wereldwijd enkele miljarden. Whatsapp innoveert steeds verder en werkt achter de schermen aan nieuwe toepassingen. En die komen al snel!

‘We appen’ of  ‘Stuur dat document of contract maar via de app’. Zowel zakelijk als privé is het populaire chatprogramma onderdeel geworden van onze dagelijkse communicatie. In 2009 was de introductie van Whatsapp als onderdeel van de iPhone. Ongeveer vijf jaar later nam Facebook voor een slordige 19 miljard dollar Whatsapp over. Marc Zuckerberg en zijn team blijven werken aan nieuwe toepassingen. Zo wordt er gewerkt aan een app voor de iPad en de mogelijkheid om met Whatsapp op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te werken.

App voor iPad
Met een iPhone-app is het al jaren mogelijk om berichten via Whatsapp te versturen. Voor de iPad is die mogelijkheid er nog niet. iPad-gebruikers kunnen wel berichten sturen via de webversie Whatsapp Web.

 Via de iPad-app is het binnenkort mogelijk om berichten te versturen zonder dat daar een smartphoneverbinding voor nodig is. Gebruikers hoeven slechts eenmalig hun telefoon met de app te synchroniseren. Wanneer de toepassing wordt gelanceerd, is nog niet bekend.

Gelijktijdig werken op vier apparaten
De nieuwe iPad-app is onderdeel van het plan om gebruikers gelijktijdig op vier apparaten te laten werken. Achter de schermen wordt er hard aan deze optie gesleuteld. Mogelijk wordt het later dit jaar geïntegreerd, maar het ‘is nog een grote technische uitdaging’, zegt grote baas Zuckerberg.