Onderneming en verzekeringen zakelijk advies Roermond

Met deze verzekeringen is het goed ondernemen

Op het gebied van bedrijfsverzekeringen is een breed pallet op de markt. Sommige verzekeraars bieden ook een ondernemerspakket aan. Maar passen de daarin opgenomen verzekeringen wel bij je bedrijf? Zijn je specifieke risico’s gedekt door deze verzekeringen? Hoe zit het met de hoogte van de premies? Twijfel je, neem dan contact met ons op.

Dit zijn de belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf:

Ongeluk zit in klein hoekje
Een ongeluk kan zo maar gebeuren. Tijdens een gesprek met een klant stoot je per ongeluk diens telefoon van tafel. De spullen in je showroom zijn niet goed opgeruimd en de klant struikelt hierdoor. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze. Deze schade is nooit gedekt op je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Cybercrime: aan de orde van de dag
Cybercrime is aan de orde van de dag en komt in bijna elke bedrijfstak voor. Behalve grote bedrijven zijn ook eenmanszaken en zzp’ers steeds vaker de dupe. Met een cyberverzekering zijn de gevolgen van zo’n aanval verzekerd, zoals het herstellen van de databases of gehackte websites.

Een duur rekenfoutje
Een verkeerd advies kan je duur komen te staan. Geeft je bedrijf adviezen dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Verkeerde adviezen van bijvoorbeeld architecten of accountants kunnen vermogensschade veroorzaken. Veel opdrachtgevers eisen tegenwoordig een dergelijke verzekering bij het gunnen van een opdracht. Ook de brancheverenigingen adviseren een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De hoogte van de premies zijn afhankelijk van de grootte van je bedrijf.

Voor de rechter
Steeds vaker wordt een zakelijk geschil uitgevochten voor de rechter. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp. Hieronder vallen onder meer de kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten en advocaatkosten. Neem ook een incassobijstand op in de verzekering. De meeste geschillen gaan namelijk over niet betaalde rekeningen.

Bedrijfspanden en inventaris
Brand of inbraak veroorzaken schade aan je pand en eventueel aan de voorraad. De schade aan je bedrijfspand wordt gedekt door een opstalverzekering. Met een inventarisverzekering regel je de schade aan bijvoorbeeld je kantoorinventaris, computers, machines of gereedschappen. Schade aan de voorraden door brand, storm, water of diefstal vallen onder een goederenverzekering. Ook de goederen die op het bedrijfsterrein zijn opgeslagen.

Werk je vanuit huis? Dan kan een particuliere inboedelverzekering voldoende zijn. Het kan zijn dat er een maximum aan het verzekerde bedrag zit. Vraag ons naar de mogelijkheden en of dit ook in jouw situatie van toepassing is.

Stilliggende omzet
Je bedrijf valt stil, bijvoorbeeld door brand of een storm. Geen omzet, maar de personeelskosten en de eventuele huur van je pand gaan echter gewoon door. Een bedrijfsschadeverzekering dekt de vaste kosten en de misgelopen winst.

Overlijden compagnon
Samen met je compagnon ben je het fundament van de onderneming. Qua persoonlijkheden en vaardigheden vul je elkaar aan. Maar wat als je zakenpartner komt te overlijden en erfgenamen hun deel van het bedrijf opeisen? Een compagnon verzekering zorgt voor een gedegen financiële afhandeling.

Wil je weten welke verzekeringen het beste passen bij je bedrijf? Neem dan contact met ons op.