Financieel adviseur Paul Vossen & VBA Roermond

Verzilver je overwaarde en blijf fijn zitten waar je zit!

De allersimpelste manier om geld uit je huis te halen is om te verhuizen naar een goedkoper onderkomen. Lijkt ons logisch. Maar… wil je dat wel? Je huis waar je al zoveel jaar woont, dat je kent op je duimpje, waar je kinderen geboren en opgegroeid zijn? Waar jullie zo gelukkig in waren en nog steeds zijn. Dat wil je toch voor geen goud verkopen? Zeker niet.

Toch blijven wonen
Natuurlijk weet jij ook dat ouderdom met gebreken komt. Misschien spring je nu nog als een jonge hinde de trap op, maar er komt een tijd dat het wel ietsje minder soepel gaat. Daar kun je op wachten. Het huis met zoveel kamers wordt dan ook wat aan de grote kant. Want ja, het moet wel allemaal spik en span blijven. Zo ben je dan ook wel weer. Pietje precies. Je zou kunnen kijken voor wat aanpassingen. Een traplift aanschaffen. Of van de garage een slaapkamer plus badkamer laten maken. Dat is allemaal mogelijk en zo kun je toch fijn in jullie geliefde huis blijven wonen. Word je al blij?

Overwaarde ‘verzilveren’
Er is alleen 1 maar… Heb je een klein pensioen of zelfs alleen maar AOW? Dan wordt het lastig om zo’n verbouwing gefinancierd te krijgen. Dan heb je te weinig inkomsten. Hmm… Als je goed hebt opgelet schreven we: het is lastig, niet onmogelijk. De kans is namelijk heel groot dat we tóch een oplossing hiervoor kunnen bieden. Heb je geen hypotheek meer of nog maar een klein bedrag aan hypotheek, dan kun je de overwaarde (waarde van je huis min de hypotheek) ‘verzilveren’ zonder dat je hiervoor maandelijks een flink bedrag op tafel moet leggen. Zo kun je toch verbouwen, een traplift laten aanbrengen en misschien wel een thuishulp inhuren. En stel nu dat je pensioen niet toereikend is, dan kun je een gedeelte van de overwaarde gebruiken om je pensioen aan te vullen. Dit kun je maandelijks of eenmalig laten uitkeren.

Bestedingsdoelen overwaarde
Aanvulling op je pensioen
Aanpassen en verbouwen van je eigen woning
(klein)Kinderen helpen met betalen van de studie of het kopen van een eigen woning

Klinkt jou dit als muziek in de oren?
Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs in Sint Odiliënberg of bij onze collega’s Paul Vossen en Anja Dahmen in Roermond. Zij leggen je haarfijn uit hoe het werkt en welke mogelijkheden je hebt.

Kantoor Roermond (0475) 33 29 11 & info@paulvossen.nl
Kantoor Sint Odiliënberg (0475) 52 92 90 & hypotheken@vbaregio.nl