Sterk gedaalde ORV premies kunnen besparing opleveren

“Je ORV-polis opnieuw bekijken, kan besparing opleveren”

Heb je een overlijdensrisicoverzekering (ORV)? Dan is dit blog de moeite waard om te lezen. Waarom? Omdat door verschillende oorzaken de premies voor een overlijdensrisicoverzekering in de afgelopen jaren sterk gedaald zijn. In bepaalde situaties kan het ook voor jou een besparing opleveren.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering (ORV)?
Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert als het verzekerde gezinslid vóór een bepaalde datum overlijdt. Je kunt het bedrag gebruiken om bijvoorbeeld de hypotheekschuld (gedeeltelijk) af te lossen. Op deze manier kun je in de woning blijven wonen. Voor een overlijdensrisicoverzekering betaal je periodiek een premie, dit kan maandelijks of jaarlijks zijn.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) past voorwaarden aan
Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie was het voorheen verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit is niet meer het geval. Dit kan voor jou een reden zijn om een de situatie opnieuw te bekijken.

Hypotheekbedrag lager = ORV-premie lager?
Bij een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dien je aan te geven wat het verzekerde bedrag is. Als je bij een hypotheek een ORV afsluit,  is het verzekerde bedrag vaak gelijk aan de hoogte van je hypotheek. Heb je bijvoorbeeld 5 jaar geleden een hypotheek afgesloten van 200.000 en heb je inmiddels 50.000 afgelost? Dan betekent dit dat de hoogte van je hypotheek gezakt is naar 150.000. In dit geval kan het interessant voor je zijn de situatie opnieuw te bekijken.

Naast bovengenoemde ontwikkelingen en situaties zijn er nog andere zaken die ook meewegen zoals je gezondheid en de resterende looptijd van de overlijdensrisicoverzekering. Wil je weten of het raadzaam is jouw situatie opnieuw te bekijken? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Petri de Rechter
Adviseur verzekeringen en vermogen
(0475) 52 92 90