Professionele foto trekt aandacht van je klanten

Hoe bereik je op een doeltreffende manier je klanten? Veel klanten zijn tegenwoordig beeldgericht. Een foto trekt in advertenties of op social media meteen de aandacht en spreekt soms meer dan woorden. Bovendien kun je de foto nog een eigen touch geven. Hoe? Met deze drie gratis professionele programma’s maak je al een kickstart.

Als ondernemer wil je jouw klanten zoveel mogelijk op de hoogte houden van je activiteiten, producten of acties. Naast advertenties in verschillende bladen is social media een snel en efficiënt middel. Met gerichte posts probeer je via Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitter je doelgroep te bereiken en als community aan je bedrijf te binden.

Geen kiekje maar professionele foto
Een doeltreffend middel is daarbij het gebruik van een foto in bijvoorbeeld je digitale advertentie. Berichten met een goede foto hebben meer aantrekkingskracht op een internetbezoeker, dan een advertentie zonder plaatje.

Goede start
Ook is het goed om een eigen look and feel aan de uiting mee te geven. Op internet is een aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s te vinden waar je eenvoudig zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard laat fotobewerking door een grafisch vormgever met professionele programma’s nog betere resultaten zien. Maar met deze drie gratis programma’s maak je al een goede start.

Canva
Met het fotobewerkingsprogramma Canva maak je de mooiste afbeeldingen voor social media. Uiteraard mag je jouw creativiteit de vrije loop laten door zelf op de ontwerpersstoel te gaan zitten. Het programma heeft ook een aantal voorbeelden die je als basis kunt gebruiken. In een handomdraai staat er al een professionele ‘plaat’ op je computerscherm.
https://www.canva.com/

GIMP
De professionele fotobewerkers-in-spe moeten zeker met GIMP (GNU Image Manipulation Program) aan de slag gaan. Het programma is vergelijkbaar met het professionele programma Photoshop. Duik je in dit programma dan ontdek je pas echt de vele mogelijkheden van GIMP. https://www.gimp.org/

Pixlr
Pixlr is eveneens een veel gebruikt fotobewerkingsprogramma. Het programma heeft verrassend veel mogelijkheden om je foto’s te bewerken en om een bestaande foto aan te passen. In Pixlr kunnen gevorderde amateurs werken met verschillende lagen, op diverse manieren de kleuren aanpassen en tientallen filters op je foto’s loslaten. Als ondernemer kun je met dit programma al verrassend snel uit de voeten. https://pixlr.com/