Online programma om takenlijst bij te houden TRELLO

Zo houd je het overzicht over je to-do’s

Waarschijnlijk heel herkenbaar. Je to-do’s staan overal en nergens. Als je de aantekeningen nog terugvindt is de kans groot dat je jouw eigen handschrift niet meer kunt ontcijferen. Door de waan van de dag weet je wellicht ook niet meer wat je bedoelt met het opgeschreven steekwoord.

De kans dat je iets vergeet of over het hoofd ziet is op deze manier niet ondenkbaar. Met takenlijsten creëer je overzicht en efficiëntie. Op internet zijn hiervoor verschillende (ook gratis) programma’s beschikbaar.

Hieronder een overzicht van een paar handige programma’s:

Trello
Op internet zijn webbased-programma’s te vinden om taken te beheren, bijvoorbeeld Trello. Met de tool Taskboard worden je taken en takenlijsten in drie kolommen op één scherm getoond. Het principe is eenvoudig: in de linker kolom staan de taken die je nog moet doen. De middelste kolom laat de taken zien waar je momenteel mee bezig bent. Rechts staan de taken die je heeft afgerond.
https://trello.com/

To-Do
Taken zijn heel eenvoudig toe te voegen in To-Do. Je hoeft alleen maar een naam op te geven. Vervolgens kun je kiezen of je de taak aan Mijn dag wilt toevoegen. Verder kun je de begin- en einddatum toevoegen en of je daaraan herinnerd wilt worden. Ook kun je nog een notitie toevoegen. De lijstjes delen en de taken aan iemand toewijzen is ook mogelijk.
https://todo.microsoft.com/tasks/

Todoist
In dit programma kun je bepaalde doelen zetten en zien wat de trends van productiviteit zijn. Iets dat de andere lijstjes-apps niet zo gedetailleerd laten zien. Todoist is bekend door zijn eenvoud. Wil je het echter toch complexer en uitgebreider maken, dan kan dat altijd. Het filteren en bepaalde volgordes bepalen is een minder sterke kant van Todoist.
https://todoist.com/nl/

Task Coach
Task Coach is een programma om je eigen takenlijsten bij te houden en te beheren. In dit programma is het mogelijk om het budget te koppelen aan een bepaalde taak. Ook kun je bepaalde taken laten terugkeren volgens een bepaald format. Het programma is gratis voor desktop.
http://www.taskcoach.org/