BLOG Paarloweg 15 Van Birgelen Assurantie'n

60 jaar VBA | ‘Terwijl het huishouden doorging, ontving Harrie zijn klanten in hun woonkamer.’

In zijn beginjaren als zelfstandig ondernemer deed hij zaken vanuit zijn geboortehuis in Paarlo. Kom je uit de buurt dan zal je vast weten dat Paarlo een afgelegen gehucht is, dat van oudsher bij Sint Odiliënberg hoort. De afstand tot Paarlo, zeker in die tijd,  was best een eind voor klanten uit omliggende dorpen. Dat heeft Harrie er toe gezet op zoek te gaan naar een meer centrale en beter bereikbare locatie.

De heer en mevrouw van Seters waren één van zijn eerste klanten. Toen de heer van Seters in gesprek kwam met Harrie over zijn zoektocht naar een andere locatie, bood hij hem de mogelijkheid twee morgens in de week vanuit zijn huis in Sint Odiliënberg kantoor te houden. Terwijl het huishouden van de familie van Seters gewoon doorging, ontving Harrie zijn klanten in hun woonkamer. Via de voordeur kwamen klanten spaargeld brengen, over verzekeringen praten of een hypotheek afsluiten.

Tussen 1960 en 1964 heeft hij op deze manier zijn kantoor draaiende gehouden. In 1964 heeft hij een huis mét kantoor gebouwd op onze huidige locatie; hoofdstraat 66 in Sint Odiliënberg. Nog steeds een centrale plek, makkelijk bereikbaar én met genoeg parkeergelegenheid.

60 Jaar Van Birgelen Assurantiën | Persoonlijk & Dichtbij
Dit is het derde verhaal uit de reeks ’60 jaar Van Birgelen Assurantiën’ over het ontstaan en de geschiedenis van VBA. Het zijn verhalen persoonlijk vertelt door de huidige eigenaar Jean van Birgelen. Wil je de verhalen beluisteren? Volg ons op Facebook of Instagram.

Lees hier deel 2
60 jaar VBA | ‘Daarnaast ging hij ook geregeld naar Café Old Dutch in Roermond.’
Lees hier deel 4
60 jaar VBA | ‘NMS Spaarbank/Van Birgelen Assurantiën nu ook 24-uursservice via geldautomaat’