Verhuizen of verbouwen?

Veel mensen hebben een wensenlijstje als het aankomt op hun woning. Extra ruimte is een veelgehoorde wens. Je kunt er dan voor kiezen om te gaan verhuizen naar een ruimere woning, maar je kunt ook kijken naar de mogelijkheden om je huidige woning te verbouwen. Daarmee kun je in veel gevallen ook je dromen realiseren.

Nieuwe tendens
De woningmarkt is nog steeds erg krap, al lijkt er langzaamaan wat meer ruimte te komen. De hypotheekrente is namelijk gestegen. Daarmee lijkt er langzaam een einde te komen aan de enorme gekte en overbiedingen op de woningmarkt. Al verschilt de tendens sterk per regio.

Verbouwen verleidelijk
Omdat een woning kopen een grote uitdaging was en nog steeds is, kiezen veel mensen voor een verbouwing om hun woonwensen werkelijkheid te laten worden. Het zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar geeft je ook meteen de mogelijkheid om je woning te verduurzamen. Die extra ruimte, extra comfort of verduurzamende maatregelen vergroten vaak de waarde van je woning.

Verbouwen heeft veel voordelen, maar het brengt ook veel kosten met zich mee. Heb je plannen om te gaan verbouwen? Kijk dan eerst naar de financiële mogelijkheden. Is het handig om spaargeld in te zetten? Of is het misschien interessant om je hypotheek over te sluiten of een tweede hypotheek te nemen? Zorg dat je alle mogelijkheden hebt bekeken voordat je een beslissing neemt. Zo weet je zeker dat de financiering het beste aansluit bij jouw situatie.

Bekijk onze whitepaper met een aantal financieringsmogelijkheden voor een verbouwing.

Meteen benieuwd naar jouw persoonlijke mogelijkheden?
Een hypotheek is altijd maatwerk. Het moet immers zo goed mogelijk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Daarom zorgen wij altijd voor persoonlijk advies. Wil jij weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.