Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Home » verzekeringen » aansprakelijkheid

Wat is aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid is de verplichting om de nadelige gevolgen van een bepaalde gebeurtenis te dragen. Je laat de tablet van een vriend op de grond vallen. De hond die bij de buren het tapijt kapot maakt. Je dochter die op straat een deuk in een auto fietst. Dit zijn allemaal gebeurtenissen,

waar jij aansprakelijk voor bent. Natuurlijk zit een ongeluk vaak in een klein hoekje maar de financiële gevolgen kunnen groot zijn. In geval van letselschade heel groot zelfs. Gelukkig kun je bij ons je aansprakelijkheid verzekeren met een zogenaamde AVP verzekering.

VBA verzekeringsadvies Roermond en Sint Odiliënberg

Is een AVP verplicht?

In Nederland kennen we maar 1 wettelijk verplichte aansprakelijkheid  verzekering. Dit is de WAM (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen) verzekering. Deze wettelijke aansprakelijkheid verzekering geeft dekking wanneer je met de auto letsel- of zaakschade bij iemand anders aanricht. Iedereen die een motorvoertuig heeft, is wettelijk verplicht een WAM verzekering af te sluiten in Nederland. De AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren)  is niet verplicht maar zeker aan te raden

AVP verplicht?

Niet eens met aansprakelijkheids­stelling?

Ben je het niet eens met de aansprakelijkheidsstelling bij bijvoorbeeld een verkeersongeval? Dan kan er een conflict ontstaan waardoor je hulp van een advocaat of juridische deskundige wilt inschakelen. Een rechtsbijstandverzekering komt dan goed van pas. Deze verzekering geeft je namelijk recht op hulp en advies bij juridische conflicten.

“Heb je een vraag of wil je een offerte ontvangen?
Laat het mij weten”

Jolanda van Ool adviseur Verzekeringen

Jolanda van Ool – Berveling

Adviseur Verzekeringen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!