een goede rechtsbijstandverzekering

een goede rechtsbijstandverzekering

Home » verzekeringen » aansprakelijkheid » rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand heb ik toch niet nodig?

Je koopt online een mooie nieuwe tv. Natuurlijk ben je erg blij als je de tv hebt ontvangen. Maar deze blijheid verdwijnt wanneer blijkt dat de tv niet goed werkt. Je hebt meerdere malen contact met de verkoper en de fabrikant maar jullie komen samen niet tot een oplossing.

Dit is een voorbeeld van een consumentenconflict. Wat doe je dan? Je rechtsbijstandverzekering inschakelen. Een jurist kan dan bijvoorbeeld contact opnemen met de verkoper om het probleem op te lossen.

Rechtsbijstandverzekering op maat

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je hulp en advies biedt bij een juridisch conflict. Net zoals bij alle verzekeringen kun je een rechtsbijstandverzekering niet afsluiten op het moment dat er een juridisch conflict verwacht wordt of al speelt. Daarom is het belangrijk samen met je adviseur te bekijken of een rechtsbijstandverzekering bij je past. Een goede rechtsbijstandsverzekering bevat de dekkingen die van toepassing zijn voor jou.

 

  • Dekking consumentenconflicten
  • Dekking woonconflicten
  • Dekking arbeidsconflicten
  • Dekking verkeersconflicten
  • Dekking fiscaal en vermogen conflicten
persoonlijk advies rechtsbijstandverzekering regio roemrond

Rechtsbijstand met vrije advocaatkeuze

Rechtsbijstandsverzekeraars hebben eigen juristen en vaak ook advocaten in dienst. Bij een gerechtelijke of administratieve procedure kunnen deze eigen juridische medewerkers je hierbij ondersteunen. Je bent echter niet verplicht hiervan gebruik te maken. Als je bij een procedure een advocaat wilt kiezen die niet werkzaam is voor de rechtsbijstandsverzekeraar, dan mag dat. Dit noemen ze vrije advocaatkeuze. Afhankelijk van de voorwaarden van je rechtsbijstandverzekering moet de verzekeraar deze kosten, of een gedeelte hier van, vergoeden.

“Ik help je graag met het samenstellen
van een goede rechtsbijstandverzekering”

Jolanda van Ool adviseur Verzekeringen

Jolanda van Ool – Berveling

Adviseur Verzekeringen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!