Pensioen

Pensioen

Home » verzekeringen » pensioen

Met een lijfrenteverzekering
sparen voor mijn pensioen

Van de overheid krijg je op je AOW gerechtigde leeftijd een AOW uitkering. Het kan zijn dat deze uitkering , in combinatie met het opgebouwde pensioen via je werkgever, niet aan je verwachtingen voldoet. Of misschien wil je eerder stoppen met werken. Dan zijn er verschillende mogelijkheden extra te sparen voor je pensioen. De lijfrenteverzekering is één van deze mogelijkheden. Bij een lijfrente verzekering leg je periodiek een bedrag in waardoor je kapitaal opbouwt. Dit noemen ze een garantie kapitaal. Dit bedrag ontvang je minimaal wanneer je aanspraak maakt op je lijfrente verzekering.

Het is ook mogelijk de premie te beleggen. Wanneer je nog een lange periode moet sparen kan dit een goede oplossing zijn. De waarde kan dan schommelen. Een risico van een beleggingslijfrenteverzekering is dat (een deel van) het opgebouwde kapitaal afhangt van beleggingsresultaten. Beleggen kan meer geld opleveren, maar ook minder. Wil je meer zekerheid? Grote kans dat een lijfrentespaarrekening beter bij je past.

 

Het bedrag dat je inlegt noemen ze de premie. Deze premie kun je onder bepaalde voorwaarden van de belasting aftrekken.

Lijfrenteverzekering komt vrij

Wil je de lijfrenteverzekering tot uitkeren laten komen dan kun je kiezen voor een direct ingaande lijfrente of een uitkerende lijfrente spaarrekening. Deze twee producten hebben de overeenkomst dat ze periodiek een bedrag uitkeren waardoor je een aanvulling hebt op je AOW uitkering of de periode tot je AOW gerechtigde leeftijd overbrugt. Welk product het beste bij jou past moet naar voren komen uit ons advies. Wil je de lijfrenteverzekering nog niet laten uitkeren? Dan kun je het kapitaal laten overzetten naar bijvoorbeeld een Aanvullend pensioenspaarrekening van RegioBank. Er zitten allerlei belastingregels verbonden aan een lijfrente product. Laat je daarom goed adviseren door een deskundig adviseur.

“Wanneer heb jij voor het laatst naar je pensioen gekeken?”

Petri de Rechter adviseur Verzekeringen en Vermogen

Petri de Rechter

Adviseur Verzekeringen en Vermogen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!