Overlijden

Overlijden

Home » verzekeringen » overlijden

Je uitvaart goed geregeld

Overlijden is iets waar je liever niet aan denkt. Toch is het belangrijk dat je hier even bij stil staat. Als jij er niet meer bent zullen je nabestaanden je uitvaart regelen. Hier zitten kosten aan verbonden. Heb je hier geen spaarpotje voor en wil je de nabestaanden niet met de kosten opzadelen? Dan kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Naturaverzekering of kapitaalverzekering

Bij een naturaverzekering wordt op voorhand gekeken hoe jij je uitvaart geregeld wilt hebben. Denk aan de invulling van de bijeenkomst, de rouwkaarten en het aantal volgauto’s. Je wensen bepalen welke premie je gaat betalen. Bij overlijden zal de verzekeraar alle zorg uit handen nemen. De begrafenisondernemer wordt ingeschakeld en alles rondom de begrafenis of crematie wordt geregeld. De verzekering keert geen geld uit. Een kapitaalverzekering keert bij overlijden wél een geldbedrag uit. Hoeveel bepaal je op het moment dat je de verzekering afsluit. Met het bedrag kunnen de nabestaanden de begrafenis of crematie betalen.

 

Bij een naturaverzekering regelt de verzekeraar bij overlijden alles

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een geldbedrag uit

Overlijdensrisicoverzekering

 

Als jij of je partner te overlijden komt, zal dit financiële gevolgen hebben voor degene die achter blijft. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt er voor dat je nabestaanden niet in financiële problemen komen na een overlijden. Je bent niet verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten maar in een aantal gevallen is het wel slim om te doen. Als je samen bijvoorbeeld een hypotheek hebt. De geldverstrekker verplicht vaak dat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Zo voorkomt de bank dat de hypotheek niet meer kan worden betaald na een overlijden. Bij overlijden kan de nabestaande met het geld uit de overlijdensrisicoverzekering (een deel van) de hypotheek aflossen. Zo kan de achterblijvende partner in de woning blijven wonen. Dat geeft natuurlijk een gerust gevoel.

“Wat wil jij geregeld hebben bij overlijden?
Ik zorg voor een passende uitvaartverzekering”

Petri de Rechter adviseur Verzekeringen en Vermogen

Petri de Rechter

Adviseur Verzekeringen en Vermogen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!