Studie

Studie

Home » verzekeringen » studie

Je eigen studentenpakket

Je studententijd is hartstikke leuk! Naast het harde studeren en feesten krijg je er ook meer verantwoordelijkheden bij. Je moet steeds meer zelf regelen. Natuurlijk kun je niet meteen alles weten dus wij geven je graag tips en advies over je verzekeringen en bankzaken. Ga je bijvoorbeeld op kamers wonen?

Dan is het belangrijk dat je jouw spullen verzekerd. En is het nodig om je fiets te verzekeren? Voor een student is een fiets meestal een kostbaar bezit. Wij kunnen samen je eigen studentenpakket samenstellen, zo heb je alles goed geregeld en kun je ons altijd bellen of e-mailen als je vragen hebt.

Studeren en op kamers, waar moet je aan denken?

Ga je studeren in Utrecht, Breda of misschien wel in onze hoofdstad Amsterdam? Dan kunnen we ons voorstellen dat je op kamers gaat. Begin op tijd met zoeken. Schrijf je in bij verschillende studentenkamers aanbieders. Of gooi een bericht op je Facebookpagina dat je opzoek bent naar een studentenkamer. Heb je een kamer gevonden? Dan ga je die natuurlijk inrichten. Spulletjes zoeken via marktplaats of gezellig met je ouders naar de Ikea. Denk er ook aan een inboedelverzekering af te sluiten. Stel dat je per ongeluk drank over je laptop stoot dan zijn de kosten van de schade aan je laptop via de inboedelverzekering gedekt.

 

De AVP verzekering loopt via de polis van je ouders zolang je uitwonend studerend bent.

Studiefinanciering en een bijbaan

Als je studeert heb je recht op studiefinanciering, dit kun je aanvragen via DUO. Hiermee kun jij (gedeeltelijk) je studie betalen. Heb je daarnaast ook een bijbaan? Dan is het natuurlijk handig als je een eigen rekening hebt waar je studiefinanciering en salaris op gestort kan worden. Wij hebben speciaal voor jou een kosteloze betaalrekening met een spaarrekening. Deze rekeningen kun je via internet bankieren en mobiel bankieren beheren. Heel handig als je online iets wilt bestellen of snel iets wilt betalen voor school. Je hebt ook een eigen pinpas zodat je overal je geld bij de hand hebt. Wil je meer weten over ons studentenpakket? Wij geven je graag meer uitleg.

Studie en stage in het buitenland

Stage lopen is een verplicht onderdeel van je studie. Stage lopen kan in Nederland maar ook in het buitenland. Ook kun je er voor kiezen in het buitenland te gaan studeren. Hoe vet is dat? In beide gevallen is het verstandig te checken of je verzekeringen goed geregeld zijn. Hebben je ouders een doorlopende reisverzekering met gezinsdekking? Dan ben jij automatisch meeverzekerd, óók als je op kamers woont. Is je zorgverzekering compleet genoeg of moet er op de reisverzekering misschien een aanvullende dekking geregeld worden? En vergeet niet te controleren of je reisverzekering een Europa of Werelddekking heeft. Hebben je ouders géén reisverzekering? Dan kunnen wij een reisverzekering toevoegen aan je studentenpakket.

“Zal ik een studentenpakket voor je samenstellen?
Bel mij of stuur een berichtje!”

Lijanne Simons - Körver adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Lijanne Simons

Adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!