Auto

Auto

Home » verzekeringen » verkeer » auto

Autoverzekering: welke dekking kies je?

Heb jij je auto nieuw gekocht of is het een fijne tweedehands auto? Dit heeft namelijk veel te maken met hoe je de auto het beste kan verzekeren. Bij een nieuwe auto heb je grote kans dat een autoverzekering met allrisk dekking de beste keuze is. Als je een tweedehands auto hebt zal een standaard WA of  beperkt casco dekking voldoende zijn. Er zijn nog meer factoren die meespelen en waar je rekening mee moet houden. Onze verzekeringsadviseurs weten alles over verzekeringen en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

 

  • WA – alleen schade aan andere is gedekt
  • WA beperkt casco – beperkte schade aan de auto is gedekt: bv ruit/diefstal/inbraak/aanrijding met wild
  • WA casco (allrisk) – meest uitgebreide dekking, schade aan eigen auto valt ook binnen de dekking

Oldtimerverzekering

Als je in bezit bent van een oldtimer kun je vaak vrijstelling krijgen voor motorrijtuigen belasting. Dit betekent dat je geen of minder motorrijtuigenbelasting betaald. En met een speciale oldtimerverzekering kun je de auto goed verzekeren tegen een scherpe premie. Maar wanneer is je auto eigenlijk een oldtimer? De meeste verzekeraars hanteren als norm dat de auto 20 of 25 jaar oud moet zijn om voor een oldtimerverzekering in aanmerking te komen. Daarnaast wordt ook gekeken hoeveel kilometers je per jaar rijdt. En waar je de auto voor gebruikt. Een oldtimerverzekering is ook beschikbaar voor andere motorvoertuigen die onder de noemer oldtimer vallen.

oldtimer verzekeringen wa casco

Ongevallen-inzittende verzekering

Als aanvullende verzekering kun je de ongevallen-inzittende verzekering afsluiten. De dekking van een ongevallen-inzittendenverzekering geldt voor het aantal zitplaatsen met gordel. Heeft je auto vijf gordels? Dan geldt de verzekering voor vijf personen. Stel je voor dat jij en je eventuele medepassagiers na een ongeval met de auto blijvend invalide worden. Of in het ergste geval zelfs te komen overlijden.

Met deze ongevallen verzekering kun je dan een vast bedrag uitbetaald krijgen. Wil je de werkelijke schade vergoed krijgen? Dan is een schadeverzekering voor inzittenden wellicht een beter alternatief. Bij een ongevallen-inzittenden verzekering en bij een schadeverzekering voor inzittenden is ook de bestuurder meeverzekerd. De bestuurder is namelijk bij de verplichte WAM uitgesloten.

“Welke auto heb jij?
Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor je”

Sandra Knippenberg adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Sandra Knippenberg

Adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!