Fiets

Fiets

Home » verzekeringen » verkeer » fiets

Je fietsverzekering anno nu

Vroeger was het heel simpel; een fiets was een fiets en een fietsverzekering, een fietsverzekering. Maar op vandaag heb je zoveel soorten fietsen waardoor de standaard fietsverzekering niet genoeg is. Dit komt doordat ieder type fiets weer andere kenmerken heeft. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de waarde van de fiets,

waar je de fiets voor gebruikt en in welk postcodegebied je woont. Dit allemaal heeft invloed op de premie van je uiteindelijke fietsverzekering. Onze top 3 ‘meest populaire fietsverzekeringen’ zijn die voor de elektrische fiets, de gewone fiets én de sportfiets. Vertel, welke fiets heb jij?

De elektrische fiets

De elektrische fiets wordt ook wel e-bike genoemd en is kort gezegd een fiets met een elektrische aandrijving. Je kunt zelf fietsen zonder de elektromotor te gebruiken maar normaliter fiets je met de elektrische aandrijving. De snelheid is beperkt tot 25 km/h en kun je instellen via een snelheidsregelaar op het stuur. Met een passende fietsverzekering is beschadiging van de accu door vallen of stoten ook meeverzekerd. Heb je een fiets die sneller gaat dan 25 km/h dan is het een speed pedelec. Deze kunnen wij voor je verzekeren met een bromfietsverzekering.

De gewone fiets

De gewone fiets wordt nog altijd het meeste gebruikt in Nederland. Als je echt een oude tweedehands fiets hebt verzeker je die niet omdat de kosten van de verzekering niet opwegen tegen de waarde van de fiets. Als je een nieuwe fiets gekocht hebt is het wél verstandig na te denken over een fietsverzekering. Als je bij ons een fietsverzekering afsluit ben je bijvoorbeeld volledig verzekerd tegen diefstal. Wordt je fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijg je in veel gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd. Nieuwsgierig? Kom, dan kijken we samen welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past.

De sportfiets

Sportfietsen heb je in verschillende maten en uitvoeringen. Crossfiets, racefiets, wielrenfiets of de zogenaamde fitness bike. Deze fietsen gebruik je vooral hobbymatig, zijn vaak kostbaar en er is meer kans op beschadiging dan bij een gewone fiets. Sportfietsen hebben vaak geen slot, daar moet je bij het afsluiten van een fietsverzekering rekening ook mee houden.

“Ik geef je graag advies.
Jij kiest zelf wat je wél of niet wilt verzekeren.”

Lijanne Simons - Körver adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Lijanne Simons

Adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!