Vrije tijd

Vrije tijd

Home » verzekeringen » vrije tijd

Hoe verzeker je een drone,
hoverboard of segway ?

In onze vrije tijd gebruiken we steeds meer elektrische apparatuur. Zoals een drone bijvoorbeeld. Heel leuk speelgoed, ook voor je kinderen, maar niet zo onschuldig als de tablet die je thuis in de woonkamer gebruikt.

Daarom is het belangrijk te checken of dergelijke apparaten verzekerd zijn. Misschien vallen ze onder de dekking van een bestaande verzekering of kun je het beste een extra verzekering afsluiten.

Drone verzekering

Drones worden steeds populairder. Misschien heb je er zelf wel één voor het maken van mooie filmpjes en foto’s . Een drone wordt ook steeds vaker zakelijk gebruikt voor het beveiligen van een terrein bijvoorbeeld. Hoe je een drone het beste kunt verzekeren is mede afhankelijk van hoe zwaar de drone is en waarvoor je hem gebruikt.  Schade veroorzaakt door meeste kleine drones vallen onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering. Laat je in ieder geval goed adviseren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een hoverboard verzekeren: kan dat?

Een hoverboard verzekeren is lastig. Omdat een hoverboard geen stuur heeft, is het géén goedgekeurd motorrijtuig. Daardoor mag je een hoverboard officieel niet op de openbare weg gebruiken en zelfs niet op de stoep. Toch is een hoverboard erg populair onder de jeugd. Heb je een hoverboard en wil je weten wat te doen als je kind schade veroorzaakt met een hoverboard? Neem contact met ons op. Er zijn bijvoorbeeld aansprakelijkheidsverzekeringen die onder bepaalde voorwaarden dekking bieden bij schade met een hoverboard. We kunnen alvast de tip geven een hoverboard alleen op eigen terrein te gebruiken. Dit voor de veiligheid van je kind en voor anderen.

Met de segway verzekerd op pad

Een segway lijkt veel op een hoverboard maar heeft wél een stuur. Daardoor is het een goedgekeurd motorrijtuig. Je mag er mee op de openbare weg dus je bent verplicht een WA verzekering af te sluiten. Ook als je de segway alleen op eigen terrein gebruikt adviseren wij deze minimaal WA te verzekeren. Veroorzaak je schade aan een ander met de segway dan ben je hier voor verzekerd.

“Ik vertel je graag hoe je een hoverboard, segway of drone
zo goed mogelijk kunt verzekeren”

Josée Merx adviseur Verzekeringen

Josée Merx

Adviseur Verzekeringen

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!