Zorg

Zorg

Home » verzekeringen » zorg

De beste zorgverzekering voor jou

Er zijn 2 soorten zorgverzekeringen: een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Iedereen die woont en werkt in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Waarom? Omdat de overheid ooit besloten heeft dat medische zorg voor iedereen financieel bereikbaar moet zijn. We hebben verschillende zorgverzekeraars maar de dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Zaken zoals huisartsen bezoek, ziekenhuisverblijf of verloskundige zorg vallen binnen de basisdekking van de zorgverzekering. Zoals bij veel verzekeringen heb je bij de zorgverzekering ook te maken met een eigen risico. Bij het verplicht eigen risico van de zorgverzekering betaal je voor bepaalde zorg eerst zelf tot je eigen risico op is.

De rest krijg je vervolgens vergoedt uit de basisverzekering. Wat er precies verzekerd is én wat er precies binnen of buiten je eigen risico valt, kunnen wij voor je uitzoeken.

 

Verplicht eigen risico
betaal je voor zorg die je uit de basisverzekering krijgt
Vrijwillig eigen risico
verhogen eigen risico waardoor premie omlaag gaat
Eigen bijdrage
een deel van de rekening voor bepaalde zorg dat je altijd zelf moet betalen

Aanvullende verzekering

Kom je tot de ontdekking dat de basisdekking niet voldoende is? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Heb je bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig of moet je vaak naar de tandarts? Dan kun je hier mee rekening houden. Wij zoeken graag samen met jou naar de juiste balans tussen je basisverzekering en aanvullende verzekering. Zo heb je uiteindelijk de beste zorgverzekering voor jou.

Collectieve zorgverzekering: wat is dat?

Sommige werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan. Als je dan via je werkgever afsluit, krijg je korting op de premie van je verzekering. Maar dit wilt niet zeggen dat dit altijd de beste optie is. Als je een collectieve zorgverzekering afsluit bij je werkgever krijg je hetzelfde pakket als je collega’s. De zorgverzekering is dus niet afgestemd op je persoonlijke zorgbehoefte. Wil je graag weten wat de beste keuze voor je is? Geef ons een belletje, dan gaan we voor je aan de slag.

“Van welke zorg wil jij gebruik maken?”

Sandra Knippenberg adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Sandra Knippenberg

Adviseur Verzekeringen en Bankzaken

Mogen wij handige tips met je delen?

Persoonlijke tips en informatie omtrent je financiën, verzekeringen en hypotheken. Stuur je e-mailadres en wij doen de rest!