zakelijke verzekeringen

Werken vanuit thuis; wat komt erbij kijken

Lekker thuis werken. Dit is vaak te horen uit de mond van zzp’ers en freelancers. Een zolderkamer of overbodige slaapkamer wordt omgebouwd tot vaste werkplek. Het scheelt in ieder geval extra kosten voor huisvesting van je bedrijf. Of zie je iets over het hoofd? Er komen meer zaken bij kijken!

Thuiswerkende ondernemers zien vooral het gemak: je hebt alles bij de hand en de werktijden bepaal je zelf. In je eigen omgeving bel je met of ontvang je klanten. Ook het verzorgen van de diensten of andere werkzaamheden gebeuren in of vanuit dezelfde ruimte. Een kop koffie of een lunchbroodje heb je bij de hand. Is het op dan loop je even naar de supermarkt om de hoek.

Risico’s zakelijk en privé
Het lijkt een onbezorgd ondernemersbestaan, maar er zit wel een addertje onder het gras. Je werkt vanuit huis en dat brengt risico’s met zich mee, zowel privé als zakelijk. Sommige schades worden namelijk niet gedekt door je privéverzekeringen. Je bent immers óók ondernemer.

Schade aan voorraden
Sla je thuis voorraden op en raken die beschadigd, dan is die schade niet gedekt door je inboedelverzekering. Werk je in de bouwsector en gebruik je gereedschap en materialen die je in de bedrijfsauto bewaart, dan moet je deze spullen op een andere manier verzekeren.

Als marketeer of consultant heb je ook een adviserende rol. Geef je een verkeerd advies dan kan de schade door de tegenpartij worden verhaald. Om dat risico af te dekken moet je een speciale bedrijfsverzekering afsluiten.

Zzp’ers en freelancers werken in verschillende sectoren. Dat brengt verschillende risico’s met zich mee. Het is raadzaam om na te gaan welk risico’s je loopt en voor welke risico’s het verstandig is om een bedrijfsverzekering af te sluiten.

Juiste verzekering
Samen met jou brengen we de risico’s en de mogelijkheden voor een verzekering op maat in kaart. We vinden het belangrijk dat je jezelf volledig concentreert op je bedrijf, de verzekeringszaken nemen wij graag voor onze rekening.

Vind je dat ook, neem dan contact met ons op.