Welke zakelijke autoverzekering past bij jou?

Wat moet een ondernemer zonder auto? Je bezoekt er klanten mee of bezorgt producten aan huis of bedrijf. Het maakt niet uit of je een bestelbus of een personenauto hebt. Je maakt de nodige kilometers met het ‘visitekaartje’ van je bedrijf. Welke zakelijke autoverzekering is daarvoor het meest geschikt? Bij het afsluiten van een autoverzekering vraagt een verzekeraar naar het gebruik van de auto: is het privé of zakelijk? Waarschijnlijk rijd je met de bedrijfsauto meer zakelijke- dan privékilometers. In de meeste gevallen ligt de premie voor een zakelijke autoverzekering daarom hoger vergeleken met een particuliere verzekering. Bij veel bedrijven staat de bedrijfswagen bovendien voor het pand en rijden er meerdere medewerkers in deze auto. Goed om te weten: ook dat is van invloed op de hoogte van de premie.

Geen btw over je bedrijfsauto
Koop je een bedrijfsauto, dan mag je de betaalde btw aftrekken van de belasting. Daardoor betaal je een lagere premie voor de autoverzekering. Maar er is ook een keerzijde. Rijd jij of een van je medewerkers schade dan keert je verzekeraar ook minder uit. Het uitgekeerde bedrag is namelijk ook zonder btw. Verder kun je van de auto van de zaak ook de btw voor brandstof, onderhoud en andere gebruikerskosten aftrekken.

Soort verzekering?
Een zakelijke verzekering kent dezelfde varianten als een particuliere verzekering. Je hebt de keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco. Je keuze is afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren je hier graag over.

Bestelauto van de zaak
Koeriersdiensten, goederen- en personenvervoer, rijscholen, een garage of een leasebedrijf hebben maar één optie: een zakelijke autoverzekering. Een particuliere autoverzekering geeft in deze gevallen niet de juiste dekking.

Geen bedrijf is hetzelfde. Ook het gebruik van de (bestel)auto van de zaak verschilt. Wil je een autoverzekering op maat? Of wil je weten welke opties het interessantst zijn? Wij adviseren je graag.