zakelijke zonnepanelen ja of nee MKB advies Roermond

Is schade aan je zakelijke zonnepanelen verzekerd?

Veel ondernemers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. In dat kader leggen veel bedrijven zonnepanelen op hun dak. Het is een interessante investering, onder meer vanwege de subsidies. Het levert energie op en is tevens een mooie besparing. Maar hoe zit het met de brandveiligheid? Is dat te verzekeren? Ondanks het mooie voornemen een schonere wereld achter te laten voor de volgende generaties, zit er ook een schaduwkant aan zonnepanelen. De laatste jaren zijn ze helaas ook regelmatig de oorzaak van branden. Steeds vaker willen verzekeraars een bedrijfspand met zonnepanelen niet zomaar verzekeren. Liggen de panelen eenmaal te shinen op het dak van je bedrijfspand, dan is het pand veel moeilijker te verzekeren. Voordat je begint: raadpleeg ons eerst, onze deskundige adviseurs staan je graag bij.

Hoge premie
Verzekeraars staan niet te dringen om een bedrijfspand met zonnepanelen te verzekeren. De maatschappijen die dat wel doen vragen een hoge premie of hebben speciale voorwaarden, bijvoorbeeld brandwerende dakisolatie. Voor jou als ondernemer duurt het in die gevallen langer om je investering terug te verdienen.

Onverzekerd pand
Sommige verzekeraars stellen ook strenge eisen aan de constructieberekeningen of willen dat je met geselecteerde installateurs samenwerkt. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan wordt er geen dekking verleend, de verzekering wordt geweigerd of zelfs opgezegd. In dat laatste geval is je bedrijfspand dus onverzekerd. Als ondernemer kun je dat niet gebruiken.

Advies
Ons advies is dan ook: overleg eerst met ons. We brengen samen met jou alle risico’s in kaart. Wij hebben een overzicht welke verzekeraar de beste condities en voorwaarden heeft. Op die manier kun je een goede afweging maken. Dit levert beide partijen in ieder geval een hoop positieve energie op.